Dobrote iz malin

Maline so eden tistih drobnih sadežev, ki ne potrebujejo pretirane nege. Spomladi jih malo okopljem in pognojim ter odstranim stare rozge, ki so že rodile. Te je potrebno odstranjevati tudi poleti. Že majhna skrb za rastlino se hitro povrne.
Okusne so rdeče in rumene.
Malina vsebuje vitamin A in C. Uživanje malin ima ugoden vpliv na naš vid, prebavo in tudi na razpoloženje. 
Kljub deževnemu poletju, je na našem vrtu veliko malin. Najbolj zdrave so sicer sveže, za vikend pa smo pripravili tudi nekaj sladic z malinami.
Za 12 malinovih mafinov potrebujemo: 250 g zmrznjenih malin, 300 g moke, 2 žlički pecilnega praška, polovica žličke jedilne sode, polovica žličke cimeta, naribana lupina neškropljene limone, 1 jajce, 140 g rjavega sladkorja, 80 ml olja, 1 navaden jogurt. Najprej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, cimet in limonovo lupino. Posebej zmešamo jajce s sladkorjem, oljem in jogurtom. Nato dodamo mešanico moke in maline. Premešamo ter napolnimo modelčke. Pečemo 20 min pri 180-ih stopinjah.
Malinov smoothie je hitro pripravljen. V mešalniku zmešamo banano, navaden jogurt in dve do tri pesti malin. Nam je bil ful všeč. 
In še nekaj fotk v roza barvi...

Comments

Popular Posts